Izvor: RTS, 23.Okt.2009, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za utopljenicima u Tisi

U Tisi pronađena tela tri osoba za koje se veruje da su bile u grupi kosovskih Albanaca koja je pokušala ilegalno da pređe iz Srbije u Mađarsku. Nesreća se, verovatno, dogodila između 14. i 16. oktobra, kada na Tisi prevrnuo čamac sa više osoba.

Portparol segedinske policije Janoš Pal potvrdio je da su u Tisi do sada pronađena tela troje utopljenih. Sumnja se da su to tela ljudi iz grupe kosovskih Albanaca, koji su se utopili u pokušaju da ilegalno pređu srpsko - mađarsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << granicu.

O pronalaženju tela treće osobe predstavnici kikindske policije obavestili su danas, na graničnom prelazu Đala - Tisa - Siget, mađarske kolege iz županije Čongrad.

Oni su razmenili informacije o dosadašnjem toku istrage, tokom koje je, juče kasno posle podne, kod mesta Reske u Mađarskoj, pronađeno telo muškaraca.

Na osnovu dokumenata koje je kod sebe imao, utvrđeno je da je albanske nacionalnosti i da se porodica interesovala za njegovu sudbinu i kod srpskih i mađarskih vlasti.

Telo muškarca mađarska policija pronašla je uz pomoć ronioca, ali za sada, telo nije u potpunosti identifikovano. Sumnja se da se nesreća dogodila između 14. i 16. oktobra.

Mađarske vlasti saopštavaju da se potraga nastavlja. Osim velikog broja pripadnika policije, tu su i ronioci a zbog mutne vodne i teških uslova, potraga se odvija sporo.

Davljenje 15 osoba potvrdio je kosovski Albanac Agron Rama, uhapšen prošle sedmice u Mađarskoj.

Rama je izjavio da je u barci bio sa 18 ili 19 osoba i da, kada je čamac počeo da tone, uspeo da spase svoje dvoje dece, ali ne i suprugu.

Trenutno se nalazi u pritvoru, zatražio je izbeglički status a njegova deca smeštena su u mađarski izbeglički kamp.

Interpol u Mađarskoj zatražio je od organa bezbednosti na Kosovu pokretanje istrage o nestalim osobama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.