U Tisi pronađen i treći leš utopljenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2009, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tisi pronađen i treći leš utopljenika

SUBOTICA/SEGEDIN - Portparol segedinske policije potvrdio je da su u Tisi do sada pronađena tri leša za koje se sumnja da su iz grupe kosovskih Albanaca, koji su se utopili u pokušaju da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu. Prema informacijama prištinskih medija, 15 kosovskih Albanaca utopilo se prilikom ilegalnog prelaska granice 14. i 16. oktobra.

Portparol policije segedinske županije Janoš Pal potvrdio je da su u Tisi pronađena tela jedne žene i jednog muškarca >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za koje se sumnja da su iz grupe kosovskih Albanaca koji su se udavili u pokušaju da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu, javili su jutros mađarski mediji. Mađarski Interpol počeo je istragu o potapanju više kosovskih Albanaca u reci Tisi na granici Srbije i Mađarske, prenose danas prištinski mediji i dodaju da vlastima na Kosovu i Metohiji još nisu dostavljene detaljne informacije iz Budimpešte.

Segedinska policija je potvrdila da je telo muškarca, koji još nije identifikovan, pronađeno uz pomoć ronilaca, da postoje osnovane sumnje da je taj čovek bio u grupi ilegalnih imigranata.

Davljenje 15 osoba je potvrdio kosovski Albanac koji je uhapšen protekle nedelje u Mađarskoj zbog ilegalnog prelaska granice, tvrdeći da je preživeo potapanje čamca.

"Uhapšeni Agron Rama, kazao je da je zajedno sa još 18 ili 19 osoba bio u barci. Kada je barka počela da tone, on je uspeo da spase dvoje dece, ali ne i svoju ženu", kazala je Aljbana Bećiri, portparol kosovskog Ministarstva inostranih poslova.

Tom ministarstvu su se obraćali brojni članovi porodica prijavljujći svoje bližnje koji su krenuli ka zapadnoj Evropi, strahujući da su oni među nastradalima.

Mađarski mediji prenose da je Rama zatražio izbeglički status i da su njegova deca smeštena u maloletničko prihvatilište u mađarskom gradu Čaba.

Segedinska policija traga od 15. oktobra za telima kosovskih Albanaca, ali je potraga otežana zbog vremenskih neprilika, jakog olujnog vetra i jake kiše.

Interpol traži potvrde identiteta za Albance nestale u Tisi

Prema pisanju prištinskih medija, koji se pozivaju na svedočenje jednog preživelog čoveka, u Tisi se utopilo 15 kosovskih Albanaca a nesreća se dogodila između 14. i 16. oktobra.

Kosovska policija je juče saopštila da je Interpolova kancelarija u Mađarskoj zatražila od kosovske policije da potvrdi identitet nekoliko osoba koji su mogli biti povezani sa ovim slučajem.

Baki Keljani, portparol kosovske policije, potvrdio je da se Interpol raspituje za šest osoba, ali da kosovska policija dok ne dobije službeni zahtev mađarskih vlasti, neće preduzeti takav korak.

List "Zeri" saznaje da je kosovski ambasador u Austriji Sabri Kičmari juče bio u celodnevnom kontaktu u Budimpešti sa mađarskim zvaničnicima pokušavajući da dođe do zvaničnih informacija od mađarske države, ali je Mađarska tražila vreme za prikupljanje detaljnijih zvaničnih informacija.

Mediji takođe prenose da Kičmari nije mogao da stupi u kontakt sa preživelom osobom Agronom Ramom, koji je prema navodima zvaničnika kosovskog MIP-a, saopštio vest o tragediji.

Rama, koji je u pritvoru zbog ilegalnog prelaska granice, zbog čega ne može da govori za medije, ispričao je da je uspeo, prilikom potapanja čamca u reci Tisi, da spase svoje dvoje dece, ali ne i suprugu.

List "Zeri" prenosi i priču članova porodice nestalih ljudi, a jedan od njih je izneo i neke detalje u vezi s putovanjem njegovog brata.

"Moj brat je želeo da ode vani (u inostranstvo), našao je vezu. Stupio je u kontakt sa jednim čovekom u selu J..., i krenuo je. Jednom me je pozvao iz Srbije i više se nisam čuo sa njim", rekao je on, zahtevajući da mu se ne pominje ime u novinama.

Izveštava novinar Radio Novog Sada Slobodan Vidović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tragičan ilegalni prelazak granice

Izvor: RTV Pink, 22.Okt.2009, 17:15

Jedna osoba mrtva, troje ispilivalo, traga se za ostalima. . . Načelnik subotičke policije Borivoj Mucalj izjavio je danas da je od mađarskih kolega obavešten da se prilikom ilegalnog prelaska granici na reci Tisi, na mađarskoj strani prevrnuo čamac da je pronađena jedna mrtva žena, a da se za...

Nastavak na RTV Pink...

Pretrag Tise za utopljenicima

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2009

Grupa kosovskih Albanaca utopila se u Tisi pri pokušaju da ilegalno pređu granicu Srbije i Mađarske. Za sada se 15 osoba smatra nestalim.

Nastavak na Radio 021...

Ilegalci se utopili u Tisi

Izvor: Kurir, 23.Okt.2009

KANJIŽA - U pokušaju da čamcem preko Tise ilegalno pređe iz Srbije u Mađarsku udavila se grupa kosovskih Albanaca. Kako saznajemo, nesreća se desila na Tisi, u teritorijalnim vodama Mađarske, kada se čamac prevrnuo. Nestalim se zasad smatra 15 osoba albanske nacionalnosti.

Nastavak na Kurir...

Pronađena još dva tela u Tisi

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2009

Dva tela pronađena su u Tisi, gde se prilikom ilegalnog prelaska granice između Subotice i Segedina, na mađarskoj strani, prevrnuo čamac.

Nastavak na Radio 021...

Utopilo SE 15 ljudi

Izvor: Glas javnosti, 23.Okt.2009

KANJIŽA - U pokušaju da u čamcu na Tisi ilegalno pređu između Srbije i Mađarske udavila se grupa kosovskih Albanaca. Kako saznajemo, nesrećni slučaj dogodio se na Tisi, ali u teritorijalnim vodama Mađarske, kada se prevrnuo čamac. Nestalim se zasada smatra 15 osoba albanske nacionalnosti...Tragedija...

Nastavak na Glas javnosti...

U Tisi pronadjena dva tela

Izvor: S media, 23.Okt.2009

Kosovske vlasti saopštile da ne mogu da objave smrt više kosovskih Albanaca utopljenih u reci Tisi, bez zvanične potvrde madjarskih vlasti. ..U saopštenju kosovskog Ministarstva inostranih poslova navodi se da se za grupu od najmanje 15 osoba može reći da je nestala u još nerazjašnjenim okolnostima...Informacije...

Nastavak na S media...

Potraga za utopljenicima u Tisi

Izvor: RTS, 23.Okt.2009

U Tisi pronađena tela tri osoba za koje se veruje da su bile u grupi kosovskih Albanaca koja je pokušala ilegalno da pređe iz Srbije u Mađarsku. Nesreća se, verovatno, dogodila između 14. i 16. oktobra, kada na Tisi prevrnuo čamac sa više osoba...Portparol segedinske policije Janoš Pal potvrdio...

Nastavak na RTS...

Uhapšeni trgovci ljudima koji su Albance pobacali u Tisu

Izvor: Press, 24.Okt.2009, 03:32

Kikindska policija uhapsila je petoricu trgovaca ljudima iz Srpskog Krstura pod osnovanom sumnjom da su odgovorni za davljenje 18 kosovskih Albanaca u Tisi, saznaje Press. .Kako tvrde naši policijski izvori, krijumčari su između 14. i 16. oktobra pokušali da Albance čamcem prebace u Mađarsku,...

Nastavak na Press...

U Tisi pronađena dva tela Albanaca

Izvor: Mondo, 24.Okt.2009

U Tisi pronađena tela jedne žene i jednog muškarca za koje se sumnja da su iz grupe kosovskih Albanaca koji su se udavili u pokušaju da ilegalno pređu srpsko-mađarsku granicu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.