Izvor: B92, 15.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za optuženicima na Ceru

Beograd -- Kako saznaje B92, predveče je na planini Cer, kod Šapca, organizovana akcija potrage za haškim optuženicima.

Prema našim saznanjima, u akciji nije bilo rezultata. Helikopter Vojske Srbije danas je u više navrata nadletao planinu Cer u reonu manastira Radovašnica i Petkovica, a prema nepotvrdjenim informacijama on se i spuštao u tom kraju, prenosi Beta.

Prema navodima meštana takve vojne akcije česte su u tom kraju, jer se u blizini nalaze podzemni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojni objekti i strelište. Bar jednom mesečno helikopteri nadleću sela u Pocerini, a jedino je bilo neobično što su ovaj put vidjeni i maskirani vojnici, rekli su meštani agenciji Beta.

Na spisku traženih haških optuženika je još pet imena, a to su Ratko Mladić, Radovan Karadžić, Stojan Župljanin, Goran Hadžić i Vlastimir Đorđević. Karla del Ponte, glavna tužiteljka Haškog tribunala, tvrdi da se sem policijskog generala Vlastimira Đorđevića, koji se navodno krije u Rusiji, svi ostali nalaze u Srbiji.

Prilikom poslednje posete Karle del Ponte Beogradu, vlasti Srbije obećale su skoro izvođenje dve akcije, koje bi trebalo da dovedu do prebacivanja u Hag Župljanina i Hadžića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.