Potraga za nestalim kod Medveđe, ledeno do 9. februara (FOTO)

Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Feb.2012, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za nestalim kod Medveđe, ledeno do 9. februara (FOTO)

Predsednik opštine Medveđa Slobodan Drašković potvrdio je da meštanin sela u kopnenoj zoni bezbendosti kod Medveđe koji je nestao u snegu još nije pronađen.
Drašković je rekao da još uvek traje potraga za Radosavom Perovićem iz sela Vrapce u opštini Medveđa koji je nestao prošle srede.
'Bila je akcija građanstva, lovačkog udruženja i policije, nažalost nismo ga našli. Veliki su smetovi, čak i do dva-tri metra', rekao je Drašković. On je kazao da će se potraga >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << za nestalim nastaviti i narednih dana alternativnim putevima kojima se Perović kretao.
Drašković je rekao da je u opštini Medveđa očišćeno 90 odsto puteva. 'Napravili smo komunikacije do većine sela. Nismo do svih sela, prioritet nam je bio da očistimo komunikacije do sela da bi đaci mogli da dolaze u škole kao i puteve do ambulanta', rekao je Drašković i dodao da se trenutno čiste putevi ka administrativnoj liniji kako bi vojska i policija mogli da komuniciraju.
Meštani u planinskim selima oko Medveđe danas su reporterima Medijskog istraživačkog centra kazali da su najvažniji putevi očišćeni. 'Najvažniji putevi su očišćeni, nisu ka svim zaseocima ali većina jeste', rekla je meštanka sela Đulekare na desetak kilometara od Medveđe, Sanja Jovanović.
Meštanin Vojislav Đokić, koji je na konju došao do prodavnice u selu Đulekare je kazao da se pripremio za zimu i da ima namirnice barem za nekoliko meseci.
Ostali meštani sela Đulekare, koje je mešovito i u kojem žive i Albanci i Srbi kazali su da se 'snalaze, pomažu i druže', kao i da ih lekari i pored snega obilaze. 'Uz grejanu rakiju i druženje zima brže prođe', rekli su oni.
Osim velikog snega Srbije se poslednjih dana suočava i sa izuzetno niskim temperaturama koje se kreću i do -27.
U Srbiji će i u narednih sedam do deset dana temperatura biti ispod nule, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu. Temperature ispod nule tokom celog dana i sa snežnim padavinama u nekom delu dana u celoj zemlji trajaće do 9. februara kada se očekuje prestanak padavina i nešto toplije vreme.
Kako izgleda zavejana Srbija možete pogledati u galeriji ispod teksta.













































Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.