Potraga za kamenom mudrosti

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za kamenom mudrosti

Društvo alhemičara je odvajkad bilo obavijeno velom tajne. Običan narod je za njih govorio da su čarobnjaci, naučnici prošlosti, vizionari i prevaranti. Alhemija se smatrala kraljevskom veštinom ovladavanja nauka poput hemije, filozofije, medicine, fizike, astrologije, metalurgije...

Glavni cilj drevnih alhemičara koji su postojali u Mesopotamiji, starom Rimu, Egiptu, Persiji, Kini bio je da otkriju tajnu pronalaska kamena mudrosti. Verovalo se da taj kamen ima moć da sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što dotakne pretvori u čisto zlato, leči od bolesti i onome ko ga poseduje daruje večan život jer vlasnik prestaje da stari.

Ljubitelji misticizma veruju da je tajno društvo, tačnije Francuz Nikola Flamel navodno uspeo da napravi ovakav totem. Ove tvrdnje su bile inspiracija za spisateljicu Džoanu Roling koja je prvu knjigu o legendarnom čarobnjaku Hari Poteru nazvala "Kamen mudrosti".

Legenda kaže da je ovaj takozvani peti element nastao od prvobitne materije svemira. A držati ga na dlanu je kao da držite istoriju Zemlje i moć Univerzuma. Druga verovanja govore da onaj ko ga poseduje može da komunicira sa mističnim silama i sazna budućnost.

Smatra se da ovaj kamen mora da se koristi samo za prizivanje dobrog. Svaki pokušaj da se njegova magična moć iskoristi u zle svrhe, navodno dovodi vlasnika do propasti. Niko do danas ne zna da li je ovakav kamen zaista postojao, kome su ga drevni alhemičari poverili na čuvanje i gde je mesto na kome čeka da ga nečije ruke ponovo dotaknu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.