Potraga za brodom kod Pule

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za brodom kod Pule

Nestao ribarski brod sa dva člana posade u akvatorijumu Pule. Pronađeno jedno telo, potraga je u toku.

Županijski centar Pazin primio je juče informaciju od Nacionalnog centra za traganje i spašavanje na moru da tragaju za jednim ribarskim brodom sa dva ribara u blizini Pule, piše Internet portal Indeks.

Jutros oko 8.30 u uvali Cintinera, kod Banjola, pronađeno je jedno telo koje tek treba da bude identifikovano, posle čega će se znati da li ono ima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << veze nestankom broda.

Indeks javlja da su na istom mestu pronađene i dve bove, kojima se obeležava mesto gde su bačene ribarske mreže.

Nestanak ribarskog broda prijavio je, juče Lučkoj kapetaniji, njegov vlasnik.

Ribarski brod, zajedno sa još jednim brodom, isplovio je juče oko 15 časova iz rta Verudica u pravcu svetionika Porer, a trebalo je da se vrati sinoć do 18 sati. Međutim, vratio se samo jedan brod, dok se drugom gubi trag.

U traganje su se uključili Pomorska policija, Lučka kapetanija Pula i obalska straža.

Potraga za nestalim ribarima i ribarskom brodom obustavljena je u 2.35, bez rezultata, a nastavljena je jutros, javio je Državni centar za traganje.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.