Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jun.2018, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za akterom zločina u selu Dizdarlije: Ubica pobjegao s puškom u rukama

KOZARSKA DUBICA - Na mjestu zločina u selu Dizdarlije, kod Kozarske Dubice, gdje je ubijen mještanin Mile Tubić (66), policija je pronašla četiri puščane čaure, a nastavljena je potraga za ubicom, potvrđeno je "Nezavisnim".

Nije pronađena još ni puška koju je akter zločina, kako se pretpostavlja, tokom bjekstva ponio sa sobom.

Tijelo Tubića, kojeg mještani opisuju kao poštenog i mirnog porodičnog čovjeka, na oko 50 metara od kuće pronašla je u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << popodne njegova supruga Rada, a ubrzo je o svemu obaviještena i policija, koja je od tog momenta na nogama kako bi ovaj zločin rasvijetlila.

"Pregledom tijela ubijenog utvrđeno je da ga je jedan metak pogodio u vrat, dok ima više rana i po grudnom košu. Na mjestu zločina pronađene su četiri čahure od hitaca ispaljenih iz puške", rekao je za "Nezavisne" izvor blizak istrazi.

Kako nezvanično saznajemo, niko nije svjedočio ubistvu, ali je jedan mještanin čuo pucnjeve, s tim što nije mogao ni da nasluti da mu je upucan komšija.

Motiv ubistva, stoga, nije poznat, mada je policija saslušala više lica kako bi utvrdila pozadinu ovog slučaja i skratila sebi put do ubice, koji  nije lociran.

Koliko je ovaj događaj misteriozan najbolje svjedoče izjave mještana, koji kažu da se pokojni Mile nikome nije zamjerio.

"Najkraće rečeno, to je bila duša od čovjek, ili, što bi naši ljudi rekli, Mile ni mrava nije zgazio. Taj niti se s kim svađao, niti je kome šta dugovao. Nema toga na svijetu kome je on nešto kriv", pričaju mještani.

Dodaju da je Mile kobnog dana popio sa suprugom kafu, te joj kazao da pripremi doručak, a da on ide brati gljive.

"Ona je otišla u baštu i onda spremila doručak, ali se Mile nije vratio. Bilo joj je to čudno i pošla je da ga traži, a onda je njegovo tijelo, obliveno krvlju, pronašla na putu nedaleko od potoka, odnosno njihove štale i kuće", priča jedna komšinica.

Iz Policijske uprave Prijedor su saopštili da im je dan ranije, oko 14.15, prijavljeno da je blizu kuće pronađeno tijelo muškarca, sa povredama nanesenim oružjem.

Vesna Pačariz, portparol prijedorske PU, rekla je da je uviđaj izvršio dežurni tužilac u saradnji sa policijom, a u prisustvu ljekara mrtvozornika.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.