Potraga za Ninoslavom Jovanovićem, policija  upozorava roditelje da decu ne puštaju samu

Izvor: RTS, 03.Jan.2020, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem, policija upozorava roditelje da decu ne puštaju samu

Već 15 dana policija traga za osuđivanim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem osumnjičenim da je oteo devojčicu Moniku Karimanović iz Suvog Dola kod Niša. Potraga se ne prekida ni zbog praznika, ni noću, a žitelji Malče, sela iz kojeg je nasilnik, ali i okolnih mesta, dane provode u strahu.
Gde se krije Ninoslav Jovanović, pitanje je bez odgovora sa kojim danima žive meštani sela na potezu od Niša, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preko Svrljiga do Knjaževca.

"Zaključavamo se, krijemo se i mi, odakle znamo da li će da naiđe", kaže jedna meštanka.
Plaše se i u dilemi su, kažu, da li da puste decu u školu.
Policija provera svaku prijavu, iako je, kako je, ovih dana, rekao direktor policije Vladimir Rebić, gotovo 99 odsto netačnih. Tako su i jutros u selu Oreovac išli za tvrdnjama jedne meštanke, ali zvaničnih potvrda da je reč o pouzdanom tragu nema.
"Kerovi su lajali, primetila sam juče oko pola jedan da nema jakne od pokojnog supruga i nijedno jaje nisam našla", kaže meštanka Oreovca.
Pripadnici policije i žandarmerije praznik su proveli u potrazi, odbeglog višestrukog silovatelja traže nesmanjenim intenzitetom.
"Hoću da se zahvalim svim ljudima koji u ovom trenutku, koji su i prethodnih dana i za vreme praznika tokom noći, svakog trenutka bili na terenu tražeći ovog zločinca da ga privedu pravdi. Hvala svim onim ljudima koji su se uključili pored pripadnika policije u rad sa nama zato što znači svaka vrsta podrške", kaže Nebojša Stefanović, ministar policije.
Policija upozorava roditelje da decu ne puštaju samu i poziva vlasnike da obiđu svoje puste kuće i vikendice u ovom kraju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.