Izvor: B92, 23.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga i za Mladićevim vozačem

Beograd -- Tokom pretresa vojnog kompleksa u Deligradskoj, vojna policija tragala je i za Dragomirom Rajakom, bivšim vozačem Ratka Mladića.

Kako javlja radio "Slobodna Evropa", osim potrage za Rajakom, bilo je indicija i da su se u vojnom kompleksu odvijale neke radnje u vezi sa skrivanjem haških begunaca, jer su primećene antene radio uređaja koje Vojska nije postavila.

Dragomir Rajak bio je Mladićev vozač do 1. juna 2002, do kada je nekadašnji komandant vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Republike Srpske koristio vojne objekte. Nije poznato da li se Dragomir Rajak trenutno vodi na listi lica zaposlenih u Vojsci Srbije, navodi radio "Slobodna Evropa".

Istražni organi tokom pretrage vojnog kompleksa obavili su razgovore i sa delom zaposlenih u direkciji Vojne ustanove "Dedinje", zbog sumnje da su neke osobe uključene u mrežu finansijske podrške haškim beguncima, što se nakon provera nije potvrdilo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.