Potpuni haos, panika: Puca se na ljude koji beže iz bolnice VIDEO

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 17:41

Potpuni haos, panika: "Puca se na ljude koji beže iz bolnice" VIDEO

Organizacija Lekari bez granica potvrdila je danas izveštaje da se puca na ljude koji pokušavaju da izađu iz bolnice Al Šifa u Pojasu Gaze.

"U vreme pisanja ovog teksta, naše osoblje svedoči da se puca na ljude koji pokušavaju da pobegnu iz bolnice Al Šifa", navodi se u objavi Lekara bez granica na platformi Iks (Tviter), prenosi portal Al Džazira.

Palestinski Crveni polumesec saopštio je da se izraelski tenkovi nalaze na samo 20 metara od bolnice Al Kuds. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Direktna pucnjava na bolnicu, a među raseljenima vladaju ekstremna panika i strah", navodi se u saopštenju objavljenom na platformi Iks (Tviter).

Izraelska vojska, za koju su stanovnici Gaze rekli da se Tokom cele noći borila sa Hamasom u blizini bolnice Al-Šifa, nije odmah odgovorila na zahtev za komentar.

U bolnici Al-Šifa juče se dogodila eksplozija kada je, kako su saoptile palestinske vlasti,pogođena u izraelskim vazdušnim napadima. Direktor bolnice Al-Šifa i vlada Hamasa u Gazi saopštili su da je u eksploziji poginulo 13 ljudi. Direktor Al-Šife rekao je da je bolnica primila tela još 50 ljudi ubijenih u napadu na školu Al-Burak u Gazi.

Izraelska vojska je ranije saopštila da se komandni centri Hamasa nalaze u podzemnim tunelima ispod bolnica Al-Šifa, što je ta palestinska teroristička grupa negirala.

Palestinski zdravstveni zvaničnici rekli su da je povećan broj izraelskih napada na ili u blizini bolnica, što je ugrozilo pacijente i medicinsko osoblje, kao i hiljade osoba koje su se evakuisale u blizinu bolnica tražeći bezbedniju lokaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JEZIVA SCENA, POTPUNI HAOS! Ispaljene GRANATE, pucaju na ljude koji BEŽE, izraelski tenkovi na 20 metara od bolnice Al Šifa (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2023

Odjekuju eksplozije..Organizacija Lekari bez granica potvrdila je danas izveštaje da se puca na ljude koji pokušavaju da izađu iz bolnice Al Šifa u Pojasu Gaze...- U vreme pisanja ovog teksta, naše osoblje svedoči da se puca na ljude koji pokušavaju da pobegnu iz bolnice Al Šifa - navodi se...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.