Potpredsednik Centralne vojne komisije Kine sa Vučićem i Vulinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Centralne vojne komisije Kine sa Vučićem i Vulinom

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Centralne vojne komisije NR Kine, koju je predvodio potpredsednik komisije general Džang Jousjao i tom prilikom istakao da je Srbija zahvalna predsedniku Si Đinpingu za sve što je učinio za prijateljstvo dveju zemalja.

"Ponosimo se čeličnim prijateljstvom naša dva naroda i pružamo podršku politici jedne Kine, kao i u mnogim drugim pitanjima", rekao je Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednika.

Vučić je poželeo dobrodošlicu gostima i zamolio generala Džanga da prenese iskrene pozdrave predsedniku Siju i rekao da se nada da će nam učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju.

General Džang zahvalio je predsedniku Vučiću na toplom dočeku i istakao da NR Kina ceni što Srbija pokazuje veliku pažnju sveobuhvatnom strateškom partnerstvu dveju zemalja. On je rekao da će preneti pozdrave predsedniku Siju i konstatovao da su dvojica predsednika, u više navrata u kojima su se sastajali, produbili odnose dvaju naroda, izrazivši zadovoljstvo što će neke od mera biti konkretnije definisane tokom ove posete.

Sagovornici su potvrdili da će prisustvovati vojnoj vežbi "Begej 2019", koja će biti održana u nedelju u Titelu.

General Jousja sastao se prethodno sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom u Palati "Srbija“.

Poseta kineske delegacije koju predvodi general Jousja je poseta najvišeg nivoa u istoriji vojne saradnje između Srbije i Kine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpredsednik Centralne vojne komisije Kine u Beogradu

Izvor: RTS, 06.Sep.2019

. Džang Jousja, general i potpredsednik Centralne vojne komisije Narodne Republike Kine, doputovao je u petodnevnu posetu Srbiji.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.