Potpisivanje ugovora za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2019, 06:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje ugovora za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara

Ministarstvo zaštite životne sredine organizuje potpisivanje ugovora o dodeli sredstava za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa. Ugovori će biti potpisani sa 21 upravljačem zaštićenog područja, na osnovu dva javna poziva koje je MZŽS raspisalo 1. i 8. novembra 2019. godine.

Uz raspodelu sredstava po javnom pozivu iz marta 2019. godine, subvencije Ministarstva za zaštićena područja u ovoj godini iznose 230 miliona dinara.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tom iznosu je MZŽS i prošle godine subvencionisalo zaštitu područja od nacionalnog značaja. S obzirom da je reč o prirodnim dobrima od nacionalnog interesa, obezbeđena sredstva subvencija biće značajna pomoć upravljačima u cilju sveukupnog unapređenja stanja zaštićenih područja.

U Srbiji se pod zaštitom nalazi ukupno 675 hiljada hektara ili blizu 8 odsto njene teritorije, a u tu površinu ulaze i 83 zaštićena područja od nacionalnog značaja, sa I režimom zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo dodelilo 23 miliona dinara za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara

Izvor: Danas, 20.Nov.2019

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan danas je potpisao ugovore sa 21 upravljačem zaštićenih područja u Srbiji, kojima se dodeljuju preostala sredstva za subvencionisanje zaštićenih prirodnih dobara od nacionalnog interesa u iznosu od preko 23 miliona dinara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.