Potpisivanje ugovora o Železari u subotu

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje ugovora o Železari u subotu

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u subotu biti potpisan ugovor sa novim menadžmentom Železare u Smederevu, holandskom kompanijom "HPK inženjering".

Ugovor će, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu premijera, potpisati izvršni direktor Železare Bojan Bojković i predstavnik "HPK inženjeringa" Petar Kamaraš.

Vlada je pre dva dana upravljanje smederevskom Železarom poverila holandskoj firmi "HPK inženjering".

Železaru će voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dva tima od po 12 ljudi

Železaru će voditi dva tima od po 12 ljudi - menadžerski tim po izboru HPK inženjeringa i Vlade Srbije, koja će na svako mesto postaviti direktore koji će imati kontrolnu funkciju. Novi menadžerski tim HPK inženjeringa preuzeće rukovođenje Železarom do 1. maja.

Menadžerski tim predvodiće Džon Gudiš, a vladin menadžerski tim u senci dosadašnji direktor Železare Bojan Bojković, piše "Blic".

Kako list navodi, dvojno rukovodstvo je posledica činjenice da će država, kao vlasnik, imati pravo supotpisa, a pri tome je suma od 300.000 dolara mesečno za plate menadžera namenjena isključivo Gudišovom timu. Ostali, koje postavlja vlada, moraće da računaju na uobičajene plate za direktore državnih firmi, piše list.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Menadžerska garancija za Železaru 5.000.000 $

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2015, 09:36

KLjUČNA tačka dogovora između Vlade Srbije i holandskog tima menadžera koji će voditi Železaru, u poslednjim satima, biće raspodela dobiti, ali i odgovornosti. Prema saznanjima "Novosti", firma "HPK inženjering" moraće da plati Srbiji pet miliona dolara ukoliko ne digne smederevsku čeličanu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.