Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Sep.2014, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između tužioca MMKS-a i tužilaca iz BiH

Memorandum o razumijevanju između tužioca MMKS-a (Mehanizam za međunarodne krivične sudove) Hassana B. Jallowa i tužilaca iz Bosne i Hercegovine (BiH) bit će potpisan u danas u Sarajevu.

Riječ je o tehničkim sporazumima o modalitetima pristupa dokaznom materijalu u Haagu.

Sporazumi će biti potpisani kako bi bili ozvaničeni radni odnosi između MMKS-a i tužilaštava u BiH u sklopu zvanične posjete tužioca Jallowa Bosni i Hercegovini od 9. do 11. septembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Sporazum će biti potpisan s glavnim tužiocem BiH Goranom Salihovićem, Tužilaštvom Federacije BiH, Republičkim tužilaštvom Republike Srpske i Javnim tužilaštvom Brčko Distrikta, saopćeno je iz Ureda UN-a u BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.