Potpisano: Putin uveo sankcije Turskoj

Izvor: B92, 01.Dec.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisano: Putin uveo sankcije Turskoj

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je dekret vlade kojim se uvodi niz sankcija Turskoj zbog obaranja ruskog vojnog aviona.

Ovim dokumentom utvrđen je čitav niz prehrambenih proizvoda, poreklom iz Turske, kojima se zabranjuje uvoz u Rusiju počev od 1. januara naredne godine.

U saopštenju se precizira da se zabrana odnosi na paradajz, luk, krastavac, karfiol, jabuke, kruške, grožđe, kajsije, nektarine, breskve, šljive i jagode, kao i pojedine mesne prerađevine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Istovremeno, ovim dokumentom se zabranjuju i čarter letovi ka Turskoj i pojačavaju mere bezbednosti ne redovnim avio-linijama.

Odnosi Rusije i Turske su pogoršani nakon što je turski lovac oborio ruski avion u Siriji, četiri kilometra od granice sa Turskom.

Na listi se ne lazi limun poreklom iz Turske, kao ni projekat Turski tok.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Medvedev potpisao dekret kojim se uvode sankcije Turskoj

Izvor: Studio B, 01.Dec.2015

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je danas dekret vlade kojim se uvodi niz sankcija Turskoj zbog obaranja ruskog vojnog aviona, prenosi britanska agencija Rojters...Pomenuti dekret, objavljen na zvaničnoj internet stranici ruske vlade, sadrži listu poljoprivrednih proizvoda koje Rusija od 1....

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.