Potpisan ugovor sa UAE o razvoju raketnog sistema ALAS

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor sa UAE o razvoju raketnog sistema ALAS

ABU DABI - Emiratska državna kompanija "Earth" i srpski “Jugoimport SDPR” potpisali su Ugovor o zajedničkom razvoju raketnog sistema ALAS, koji će rezultirati proširenjem na novu generaciju raketnih sistema, izjavio je danas Tanjugu pomoćnik generalnog direktora “Jugoimport SDPR-a” Nenad Miloradović. Reč je o zajedničkom razvoju i proizvodnji visokosofisticiranih raketnih sistema, rekao je Miloradović."To bi trebalo da bude dosta značajan događaj za našu vojnu industriju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << posebno za deo koji se bavi proizvodnjom svih pripadajućih komponenti za vođenje raketnih sistema", istakao je on. Sporazumom je, prema rečima Miloradovića, predviđena saradnja i na razvoju drugih raketnih sistema na kojima će se raditi. O kojim raketnim sistemima je reč, Miloradović nije želeo da precizira, navodeći da još nisu za objavljivanje."Očekuje se u ono što je u okviru sporazuma, da se u najskorije vreme potpišu ugovori za mnogo veće iznose za zajedničku proizvodnju", rekao je Miloradović. ALAS (Advanced Light Attack System) je srpski raketni sistem, koji predstavlja najambiciozniji razvojni projekat domaće vojne industrije i predstavlja višenamensko oružje dometa 25 do 60 kilometara. To je protivoklopni višenamenski raketni sistem velikog dometa sa principom vođenja bez neposrednog vizuelnog kontakta sa ciljem."Srbija će da proizvodi visokosofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate", rekao je u nedelju prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić, nakon posete sajmu u Abu Dabiju, navodeći da je vrednost tog ugovora oko 200 miliona evra.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan ugovor o razvoju sistema ALAS

Izvor: Beta, 18.Feb.2013

BEOGRAD, 18. februara 2013. (Beta) - Direktor Jugoimporta SDPR Jugoslav Petković i jedan od direktora kompanije EARTH Salem al Abri potpisali su u ponedeljak u Abu Dabiju ugovor o zajedničkom razvoju i opremanj.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.