Potpisan sporazum o socijalnim stanovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2010, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o socijalnim stanovima

BEOGRAD -

Predstavnici ministarstva životne sredine i prostornog planiranja i 13 gradova i opština iz Srbije potpisali su danas sporazum o finansiranju izgradnje 1.700 neprofitnih stanova čija je ukupna vrednost oko pet milijardi dinara.

Pomoćnik ministra Nebojša Janjić je prilikom potpisivanja projekta istakao da je Upravni odbor Razvojne banke Saveta Evrope odobrio kredit od 32 miliona evra, a sa učešćem gradova i opština njegova ukupna vrednost je oko pet milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara.

Prema njegovim rečima, 1.200 stanova je namenjeno prodaji i njihova cena će biti od 600 do 700 evra po metru kvadratnom, dok je ostalih 500 stanova namenjeno porodicama koje nisu kreditno sposobne, ali će moći da pod beneficiranim uslovima dobiju stanove u zakup po ceni od 40 do 80 evra mesečno.

Kriterijumi za dodelu stanova su propisani Zakonom o socijalnom stanovanju, ali i po kriterijumima koje će lokalne samouprave same da definišu, kazao je Janjić.

On je istakao da kamatna stopa, za kredite koji će biti davani na 24 godine, neće prelaziti četiri odsto, a na početku će biti i manja, te će se prosečna meseca rata kretati od 120 do 200 evra po domaćinstvu, u zavisnosti od veličine stana.

Stanovi će biti građeni u Kragujevcu, Čačku, Užicu, Kraljevu, Pirotu, Kikindi, Kruševcu, Pančevu, Zrenjaninu, Smederevu i Zaječaru, naveo je Janjić.

"Projekat predstavlja prvu realizaciju Zakona o socijalnom stanovanju, ali i nastavak aktivnosti ministarstva na povećanju stambene dostupnosti u Srbiji", rekao je Janjić i dodao da su stanovi namenjeni porodicama sa srednjim i nižim prihodima.

Dodelu stanova će obavljati lokalne samouprave, a gradnja je poverena opštinskim i gradskim stambenim agencijama, zaključio je Janjić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izgradnja 1.700 socijalnih stanova

Izvor: Blic, 14.Dec.2010

BEOGRAD - U Srbiji će tokom naredne godine početi izgradnja 1.700 stanova za građane sa srednjim i nižim primanjima, a projektom je obuhvaćeno 12 gradova i opština, izjavio je danas pomoćnik ministra životne sredine i prostornog planiranja Nebojša Janjić. ..U Vladi Srbije danas je potpisan...

Nastavak na Blic...

Naredne godine gradnja 1.700 socijalnih stanova

Izvor: Capital.ba, 14.Dec.2010

BEOGRAD, Naredne godine počeće gradnja 1.700 stanova za građane sa srednjim i nižim primanjima, a projektom je obuhvaćeno 12 gradova i opština, izjavio pomoćnik ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Nebojša Janjić. U Vladi je danas potpisan preliminarni sporazum s predsatvnicima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.