Potpisan sporazum o parlamentarnoj saradnju Srbije i Danske

Izvor: Beta, 01.Nov.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum o parlamentarnoj saradnju Srbije i Danske

BEOGRAD, 1. novembra 2010. (Beta) - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović potpisala je u ponedeljak u Beogradu s predsednikom danskog parlamenta Torom Pedersenom Sporazum o medjuparlamentarnoj saradnji.

Sporazumom je predvidjeno intenziviranje parlamentarne saradnje izmedju dve države, rekla je na konferenciji za novinare Djukić-Dejanovićeva i podsetila da Danska i Srbija imaju diplomatske odnose od 1917. godine.

"Naš cilj je da ugovorimo što intenzivniju saradnju na parlamentarnom nivou, jer su parlamenti stub svakog demokratskog društva", rekla je Slavica Djukić-Dejanović.

Predsednik parlamenta Danske rekao je da je impresioniran napretkom koji je do sada postigla Srbija na putu ka EU. "Mi u potpunosti podržavamo vaš put ka EU. Mi smo to činili do sada i činićemo i ubuduće", rekao je Tor Pedersen.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Danska za Srbiju u EU

Izvor: B92, 01.Nov.2010

Beograd -- Predsednik parlamenta Danske Tor Pedersen izjavio je da Danska daje punu podršku nastojanjima Srbije da postane članica EU... On je dodao da je jedan od prioriteta Danske kao države pružanje podrške novim demokratijama i izrazio nadu da će dve zemlje unaprediti i jačati bliske odnose...Pederesen...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.