Potpisan protokol o saradnji sa Turskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan protokol o saradnji sa Turskom

BEOGRAD -

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i ministar za rad i socijalnu zaštitu Turske Omer Dinčer saopštili su danas da je cilj dve države da robna razmena u narednom periodu dostigne između 450 i 500 miliona dolara.

Dvojica ministara su danas u Beogradu potpisali protokol o saradnji, nakon završetka 9. Poslovnog saveta Srbija-Turska.

Robna razmena dve zemlje je 2009. godine iznosila 334, 2 miliona dolara, a u poslednjih pet godina stepen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrivenosti srpskog uvoza izvozom iznosi od 10 do 15 odsto.

Kako je rečeno nakon potpisivanja, dogovoreno je intenziviranje saradnje u oblasti energetike, poljoprivrede, turizma i saobraćaja.

Turske kompanije su, prema rečima Ugljanina, spremne da učestvuju u infrastrukturnim, projektima stanogradnje i putne infrastrukture u Srbiji, kao što su deonice magistralnih puteva Novi Pazar Sjenica, Novi Pazar Tutin i deo autoputa Beograd-Boljare, koji će voditi do Bara.

Dogovoreno je da sledeći sastanak komiteta bude održan u Ankari naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliki broj mladih praktikuje nezaštićen seksulani odnos

Izvor: Blic, 24.Sep.2010

Sve veći broj mladih starosti između 15 i 24 godina stupaju u nezaštićene seksualne odnose pa je veoma važno da koriste savremenu kontracepciju, nego da kasnije snose posledice kao što su neželjena trudnoća, abortus ili seksualno prenosive infekcije, ukazali su danas stručnjaci povodom obeležavanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.