Potpisan protokol o saradnji istorijskih arhiva

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan protokol o saradnji istorijskih arhiva

U Kikindi je potpisan Protokol o saradnji o saradnji Istorijskog arhiva Kikinda i Arhiva Republike Srpske, kao jedna od obaveza koje proističu iz Sporazuma o specijalnim vezama.
Saradnja kikindskog Istorijskog arhiva i Arhiva Republike Srpske postoji odavno i ocenjuje se kao uspešna, ali protokol je, ipak, dokumenat koji obavezuje u više segmenata, istaknuto je s obe strane.

Bojan Stojnić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << direktor Arhiva RS, objašnjava da je protokolom - koji je i jedna od obaveza iz Sporazuma o specijalnim vezama Republike Srpske i Srbije, predviđena zajednička organizacija izložbi, saradnja u časopisima, organizacija stručnih skupova i ekskurzija, pristup arhivskoj građi:
"To znači da našim planovima i programima za narednu godinu moramo definisati šta ćemo to zajednički raditi i na kraju godine sabrati rezultate."
Milan Srdić, direktor Istorijskog arhiva Kikinda, kaže da saradnja sa Arhivom RS ima poseban značaj, jer je dobar deo stanovništva kikindske opštine poreklom iz Bosanske Krajine,
odnosno Republike Srpske.
Arhiv Republike Srpske, inače, ima veoma razvijenu međunarodnu saradnju i potpisane protokole sa sedamnaest nacionalnih arhiva u Evropi, a, pored Kikinde i sa više srodnih ustanova Srbiji.

rts.kikinda@rts.rs  

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.