Potpisan memorandum o saradnji Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstva informisanja

Izvor: Beta, 25.Maj.2023, 13:23

Potpisan memorandum o saradnji Centra za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstva informisanja

Centar za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija (MIT) potpisali su Memorandum o saradnji kojim je dogovorena saradnja u oblasti sprečavanja svih oblika zlostavljanja dece i mladih na internetu, saopšteno je danas.Kako se navodi iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu, potpisivanje ovog sporazuma obe strane obavezuje da sprovodu aktivnosti usmerene na prevenciju i zaštitu dece od svih oblika zlostavljanja, a naročito u digitalnom okruženju.Resorni ministar Mihailo Jovanović je tom prilikom rekao da je "cilj ovog Memoranduma unapređenje saradnje sa Centrom za nestalu i zlostavljanu decu, posebno imajući u vidu nacionalne, regionalne i globalne rizike, izazove i pretnje po bezbednost dece pri korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija".Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić je naglasio je da je važno da rad nevladinog sektora bude podržan od strane donosioca odluka, jer je tako mogućnost ostvarivanja korenitih promena mnogo veća."Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je naš izuzetno važan partner, pogotovo kada se radi o nestancima dece. Prema našoj statistici, veliki broj dece odlazi od kuće usled nagovora osobe koju su upoznali na internetu, ili nakon zlostavljanja koje sun a internetu pretrpeli", rekao je Jurić.Međunarodni dan nestale dece obeležava se 25. maja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Potpisan Memorandum o saradnji za sprečavanje zlostavljanja dece na internetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Maj.2023

Centar za nestalu i zlostavljanu decu i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, potpisali su danas Memorandum o saradnji kojim je dogovorena saradnja u oblasti sprečavanja svih oblika zlostavljanja dece i mladih na internetu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.