Potpisan PROTOKOL O SARADNJU između Univeziteta u Beogradu i Adligata

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 13:19

Potpisan PROTOKOL O SARADNJU između Univeziteta u Beogradu i Adligata

Univerzitet u Beogradu i Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat potpisali su protokol o saradnju.

Univerzitet u Beogradu i Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat (Muzej knjige i putovanja, Muzej srpske književnosti, Biblioteka Lazić) potpisali su sporazum o saradnji, sa ciljem razmene znanja i naučnih resursa.

Ovaj važan korak u saradnji između vodeće nacionalne obrazovne institucije i jednog od najzanimljivijih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzeja kulture u Beogradu otvara nove mogućnosti u radu i istraživanjima za članove akademske zajednice, kao i u promociji i očuvanju kulturne baštine.

Prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Beogradu prof. dr Ratko Ristić i direktor Muzeja knjige i putovanja Adligat Viktor Lazić izrazili su visoka očekivanja zbog saradnje koja će doneti mnoštvo kulturnih i obrazovnih iskoraka.

Udruženje Adligat čuva impresivnu kolekciju starih i retkih knjiga, rukopisa, kartografskih materijala i drugih artefakata. Saradnja između Univerziteta u Beogradu i muzeja omogućava studentima i naučnim istraživačima pristup ovim resursima i zajednički rad na promociji akademskih izvrsnosti i kulturnog nasleđa.

Prorektor Ristić razgovarao je u Muzeju Adligat sa jednim od najuticajnijih meksičkih autora Horheom Volplijem, koji je profesor književnosti po pozivu na američkim univerzitetima Кornel i Prinston i dobitnik brojnih visokih priznanja za svoj spisateljski rad.

Ovaj događaj predstavlja još jedan korak Univerziteta u Beogradu ka promociji akademskih izvrsnosti i kulturnog nasleđa, dok Adligat nastavlja svoju misiju čuvanja i deljenja kulturnih blaga sa širom javnošću. Saradnja između ove dve institucije obećava obogatiti kulturnu scenu Beograda i doprineti obrazovanju i kulturnom razvoju zajednice.

Rad Udruženja Adligat do sad su podržali SANU, Matica srpska, Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković", Biblioteka Grada Beograda, Pravni fakultet u Beogradu i mnoge druge institucije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.