Potopljene kuće u Dragačevu, saobraćaj prekinut, ekipe dežuraju celu noć VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 21:18

Potopljene kuće u Dragačevu, saobraćaj prekinut, ekipe dežuraju celu noć VIDEO/FOTO

Lučani -- Usled obilnih padavina koje su zadesile Dragačevo sinoć i danas došlo je do izlivanja opštinskih vodotokova prvog i drugog reda kao i Tijanjske reke.

To je kazao je za agenciju RINA predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

"Trenutno su potopljena tri domaćinstva, pod vodom su se našli stambeni i pomoćni objekti u Tijanju", kazao je Dolović.

Prema njegovim rečima došlo je i do prekida saobraćaja na putu Guča - Lučani u naseljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mestu Puhovo.

On je istakao da u Đeraću i Dljinu nema opasnosti od izlivanja i da sistem odbrane od poplava (bedem) u potpunosti funkcioniše.

"Dežurne ekipe su na Lučanskom potoku kod crpne stanice gde prepumpavaju vodu, kao i sve ekipe JP ’Dragačevo putevi’ i JKP ’Komunalac’ jer je došlo do velikih oštećenja nekategorisanih putnih pravaca kao i nekoliko mostova u Tijanju i Turici", istakao je prvi čovek opštine Lučani.

Dolović je kazao da će se stepen oštećenja mostova utvrditi nakon povlačenja Tijanjske reke, kao i da će sve dežurne ekipe biti na terenu tokom čitave noći.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potopljene kuće u Dragačevu, ekipe na terenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2020, 00:09

Usled obilnih padavina koje su zadesile Dragačevo sinoć i danas izlili su se opštinski vodotokovi prvog i drugog reda kao i Tijanjske reke, rekao je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović..."Trenutno su potopljena tri domaćinstva, pod vodom su se našli stambeni i pomoćni objekti u Tijanju",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.