Potop u Sloveniji: Bujice nosile sve pred sobom

Izvor: Kurir, 05.Nov.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potop u Sloveniji: Bujice nosile sve pred sobom

LJUBLJANA - Jaka kiša stigla je do Slovenije tokom noći i poplavila nekoliko regionalnih puteva usled izlivanja reka, otvorila klizišta i oborila debla drveća, dok je deo Ljubljane bez struje, javila je novinska agencija STA.

Najteže je bilo na severozapadu zemlje, gde se izlila reka Soča koja je izazvala plavljenja regionalnih puteva između Boveca i Kobarida.

Nekoliko drugih puteva, uključujući i glavni put između Kobarida i Tolmina, zatvoreni su zbog klizišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potvrdio je Zoran Kenda iz regionalne Civilne zaštite.Obilna kiša i jak vetar izazvali su probleme i u regionu Gorenjske, gde su timovi Civilne zaštite morali da intervenišu nekoliko puta.

Nekoliko puteva je zatvoreno, uključujući i glavni pravac između jezera Bohinj i Bled, dok vozovi ne saobraćaju između Bohinjske Bistrice i Podbrda. Na području Ljubljane oko 4.500 domaćinstava je ostalo bez struje.

Timovi Civilne zaštite ostaju u pripravnosti, pošto se nove poplave očekuju tokom popodneva u oblasti Maribora, zbog mogućeg izlivanja reke Drave, a izdato je upozorenje i za slovenačko primorje zbog visokih talasa koji se očekuje u kombinaciji s jakim vetrom, što može da dovede do poplava.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.