Potop u Šibeniku i Vodicama, Murter odsječen od kopna

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potop u Šibeniku i Vodicama, Murter odsječen od kopna

ŠIBENIK- Jaka kiša koja pada tokom cijeloga dana potopila je Vodice. Na gradskim ulicama vode ima i do pola metra, a poplavljene su i kuće i ugostiteljski objekti.

Problema ima i u Šibeniku gdje su vodene bojice nosile teške kamene kocke u blizini Poljane. Poplavljeni su i Dolac i Baldekin. Teške kamene kocke s Vanjskog završile su na Poljani. Voda je po gradu nosila sve pred sobom, niz Goricu su tekli slapovi, u Zatonu se voda na rivi popela na 30 centimetara, poplavili >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su i Dolac i Baldekin. Na sreću, nitko nije stradao.

"Jednostavno vam ne mogu u ovom trenutku reći koliko smo poziva za intervencije zaprimili, svake sekunde nam zvone telefoni, najviše zbog ispumpavanja podruma", kažu za sibenik.in u Županijskom centru 112.

Bez struje su još uvijek Žaborić područje Danila do Perkovića, u Vodicama je dio potrošača namjerno isključen zbog visoke vode, otok Kaprije je bez struje još od 18 sati. Cijela Rogoznica je ostala bez struje na dva sata, ali je tamo saniran kvar, osim za Podurljak u rogozničkom zaleđu.

Nivo štete najvjerovatnije će se moći ustvrditi tek ujutro. Srećom, kiša je malo popustila. Preporuka koja je i dalje na snazi, bez obzira na večerašnji potop, da se voda iz česme prokuhava i taloži prije upotrebe.

Obilna kiša potopila je i otok Murter, koji je, kako javlja HRT, odsječen od kopna.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nevreme u HR: Bujica nosila sve pred sobom / VIDEO

Izvor: B92, 15.Okt.2015, 07:55

Jaka kiša koja je juče padala tokom celog dana potopila je Vodice u Hrvatskoj. Na gradskim ulicama bilo je vode i do pola metra, piše Index.hr...Osim poplavljenih kuća i ugostiteljskih objekata u Vodicama, nevreme je izazvalo probleme i u Šibeniku gde su vodene bojice nosile teške kamene kocke....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.