Potonuo brod sa migrantima, 90 mrtvih

Izvor: RTS, 03.Okt.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo brod sa migrantima, 90 mrtvih

Više od 90 migranata udavilo se kada je njihov brodić potonuo u blizini južnog italijanskog ostrva Lampeduza. Spasioci pokušavaju da izvuku iz mora više stotina migranata.

U blizini južnog italijanskog ostrva Lampeduza udavilo se najmanje 90 migranata nakon što je potonuo njihov brodić, pišu italijanski mediji.

Brod, na kojem se nalazilo 500 imigranata, najpre se zapalio, a onda potonuo. 

Spasioci su do sada uspeli da spasu 151 osobu, ali lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvaničnici strahuju da bi broj žrtava mogao porasti, jer su mnogi migranati još u vodi, prenela je agencija Rojters.

U potrazi za preživelima su brodovi obalske straže i carine kao i helikopteri, rekli su zvaničnici.

Spaseni migranti potiču iz podsaharske Afrike, rekao je gradonačelnik Lampeduze.

Ova nesreća je najnovija u nizu davljenja migranata u blizini italijanske obale. U ponedeljak se udavilo 13 azilanata u pokušaju da iz nasukanog broda doplivaju do istočne obale Sicilije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Potonuo brod sa migrantima, 133 mrtvih

Izvor: RTS, 03.Okt.2013

Više od 133 migranta udavilo se kada je njihov brodić potonuo u blizini južnog italijanskog ostrva Lampeduza. Spasioci pokušavaju da izvuku iz mora više stotina migranata...U blizini južnog italijanskog ostrva Lampeduza udavilo se najmanje 133 migranta nakon što je njihov brodić potonuo, pišu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.