Izvor: Blic, 26.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonula kuća

Potonula kuća

UŽICE - Iznenada i za samo nekoliko trenutaka, Drago Vasić iz užičkog naselja Carina u subotu je ostao bez dela kuće. Zid njegove spavaće sobe otisnuo se u iskopinu duboku dvadesetak metara koja se nalazi tik uz kuću na susednom placu. Rupu u koju je potonuo zid napravila je građevinska mehanizacija angažovana od strane agencije 'Kondor', pripremajući teren za izgradnju novog objekta.

- Otišao sam do komšije na kafu, a kada sam se vraćao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - vidim nema zida moje kuće, survao se u jamu - ispričao nam je šokirani Drago Vasić, koji je bio prinuđen da se preseli u stan kod ćerke.

On dodaje da su se problemi sa njegovom kućom pojavili dve nedelje od kada su građevinske mašine počele da kopaju rupu za temelje objekta. Rubovi te jame bili su desetak metara od Vasićeve kuće, ali je, kako se danima zemlja obrušavala, ivica rupe bivala sve bliža njegovom domu. Bilo je tako sve do subote kada je zemlja sa sobom ponela i zid kuće.

- Na gradilištu su koristili veliki pneumatski čekić. Njime su razbijali stenu, ali od siline tih udaraca meni su se u kući najpre pojavile pukotine, a vrata i prozori nisu mogli da se otvore. Na posletku i kuća je krenula, jedan zid se otisnuo a ostali zidovi ostali su sa naprslinama - kaže Drago Vasić.

Kada su se pojavile prve rupe na kući, objašnjava Vasić, došli su ljudi iz agencije 'Kondor' koja se bavi prometom nekretnina i rekli mu nema razloga za brigu i da će mu nastala šteta biti nadoknađena.

- Nije mi jasno kako je ovo moglo da se desi. Oni kažu da imaju potrebne papire i da su radili po projektu - dodaje on.

Više sreće imala je porodica Babić, prve komšije Vasića, koji su (za sada) prošli samo na pukotinama na zidovima.

'Blic' je juče o ovome pokušao da razgovara sa nadležnim iz agencije 'Kondor', međutim neuspešno jer je, kako nam je rečeno, gazda firme bio odsutan. Inače, nigde na vidnom mestu oko gradilišta na Carini nije istaknuta tabla sa podacima kakav se objekat gradi, ko je investitor, a ko izvođač radova.

V. Lojanica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.