Potaž od tikvica sa bademima

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potaž od tikvica sa bademima

Potaži su idealan izbor za laganu večeru.

Sastojci:

- 3 manje mlade tikvice

- 1 manja glavica crnog luka

- 2 čena belog luka

- 1 kašičica soli

- 1/2 kašičice bibera

- 1 kašika svežeg peršunovog lista

- 1 kašičica mirođije

- po ukusu kisele pavlake

- po želji badema i limuna

Tikvice oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Crni i beli luk očistiti i iseckati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
U šerpu staviti tikvice, crni i beli luk, so i sipati vode da prekrije tikvice (500 do 700 ml u zavisnosti od toga koliko su tikvice vodene i koliko će pustiti svojih sokova).

Kuvati 20-ak minuta, ostaviti da se malo prohladi, pa staviti u blender. Dodati biber, opran peršunov list, mirođiju i sve izmiksati. Po potrebi dosoliti.

Služiti toplo sa blanširanim bademima i kiselom pavlakom, a dekorisati kriškama limuna i peršunovim listom.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.