Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2018, 18:09 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Potaž od tikvica sa bademima
Potaži su idealan izbor za laganu večeru.
Sastojci:
- 3 manje mlade tikvice
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika svežeg peršunovog lista
- 1 kašičica mirođije
- po ukusu kisele pavlake
- po želji badema i limuna
Tikvice oljuštiti, oprati i iseći na kolutove. Crni i beli luk očistiti i iseckati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
U šerpu staviti tikvice, crni i beli luk, so i sipati vode da prekrije tikvice (500 do 700 ml u zavisnosti od toga koliko su tikvice vodene i koliko će pustiti svojih sokova).
Kuvati 20-ak minuta, ostaviti da se malo prohladi, pa staviti u blender. Dodati biber, opran peršunov list, mirođiju i sve izmiksati. Po potrebi dosoliti.
Služiti toplo sa blanširanim bademima i kiselom pavlakom, a dekorisati kriškama limuna i peršunovim listom.