Potaž od povrća sa bademima

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potaž od povrća sa bademima

Vrlo jednostavan za pripremu, a izuzetno zdrav obrok.

Sastojci:

- 1 keleraba

- 1 celer

- 1 tikvica

- 1 crni luk

- čen belog luka

- 1l supe od povrća

- 1 dl mleka

- 30g putera

- 1/3 kašičice majčine dušice

- 1/3 kašičice bosiljka

- 1/3 kašičice belog bibera

- 4 kašike kiselog mleka

- 40g blanširanih badema

- so

>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />- limunov sok

Priprema:

Očistiti veću kelerabu, celer, tikvicu, pa iseći na sitnije kockice. Crni i beli luk očistiti i iseckati. U šerpi rastopiti puter, pa prodinstati crni luk. Dodati kelerabu i celer, posoliti i dinstati 10-ak min. Zatim povrće naliti litrom tople supe od povrća ili vodom, dodati majčinu dušicu, bosiljak, beli luk, oprano lišće kelerabe i nastaviti sa kuvanjem u polupoklopljenoj šerpi. Kada provri, kuvati još 10 min. pa dodati tikvice.

Nastaviti sa kuvanjem još 10-ak min. (proveriti da li su keleraba i celer skuvani). Povrće i lišće kelerabe rešetkastom kašikom izvaditi iz šerpe, pa povrće izmiksati, a lišće baciti. Izmiksano povrće vratiti u šerpu i vodi u kojoj se povrće kuvalo dodati 1 dl mleka i još soli ako je potrebno. Staviti na šporet samo da provri, pa skloniti i dodati beli biber i limunov sok po ukusu.

Bademe malo propržiti u tiganju. Čorbu servirati sa 1 kašikom kiselog mleka, 5,6 badema i ukrasiti listom celera.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.