Posude za sortiranje smeća već početkom sledeće godine (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Sep.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posude za sortiranje smeća već početkom sledeće godine (VIDEO)

Nišlije bi već početkom naredne godine trebalo da dobiju posebne posude za sortiranje smeća, koje će JKP „Mediana“ odvoziti kamionom koji je specijalizovan za to, kažu u ovom javnom preduzeću. Ističu da je ovaj projekat nastavak prekogranične saradnje sa bugarskom opštinom Pernik, i dodaju da je ovakav način prikupljanja otpada, dobar pokazatelj da se krećemo u smeru evropskih integracija, ali i mogućnost da grad Niš dodatno zaradi.
Posao odvoza smeća, i u Evropi ali >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << i u ostalim zapadnim zemljama, predstavlja odličan vid prihoda, bez obzira što je većina tih preduzeća u privatnoj svojini, kažu u JKP „Mediana“. Zahtevi Evropske unije su jasni, dodaju, i oni podrazumevaju da se smeće sortira i da se reciklira bukvalno sve što može. Ističu da saradnja sa čelnicima bugarske opštine Pernik odavno traje, a da je ovaj projekat samo unapređenje te saradnje.
Iako su firme koje se bave prikupljanjem, odvozom i preradom smeća u Bugarskoj privatne, principi su uglavnom isti kao i u Srbiji, kažu predstavnici opštine Pernik. Bitno je da se ulaže u posao, ali i da se edukuje stanovništvo.
Vrednost najavljenog projekta iznosi oko pola miliona evra, a početak sprovođenja očekuje se marta 2015. godine.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.