Posude za pepeo osigurane lancima

Izvor: RTS, 03.Feb.2017, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posude za pepeo osigurane lancima

Posle krađe posuda za pepeo koje su sa šabačkih ulica nestale za jedan dan, ekipe JKP "Stari grad" postavile su nove, ali ovoga puta vezane.
Kupili su Šapčani nove posude za pepeo, ali i lance i katance. Da je u vreme Čivijade, slatko bi se, kažu, nasmejali. Ovako, krađa zajedničke imovine, ničim ne može da se opravda.

"Naš mentalitet je takav da ljudi bilo šta da uzmu, to je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samo da naprave štetu. Ja mislim da to nije normalno", kaže jedan građanin.
"To dokle je tu stavljeno, stavljeno je da stoji, a ne da se krade", dodaje drugi.
"Kradu sve živo, od šahtova, do evo ovoga, ja bih to više kažnjavao", kaže treći.
Na mesta pokradenih posuda, šabačka komunalna služba postavila je 16 novih, vezanih za velike kontejnere. Kažu da neće odustati od  akcije koja je korisna za sve.
"Krajnji efekat je da se zaštite kontejneri, odnosno naša vozila, da se taj pepeo ne meša sa drugim otpadom, da se ne pali i ne diže prašina, tako da nastavljamo akciju", kaže Snežana Đokić, direktorka JKP "Stari grad" Šabac.
Nadležni poručuju da je kominalni red zajednička briga i da Šapčani moraju menjati navike. Da se u našim naravima ipak nešto popravilo, svedoči podatak da je posle objavljivanja naše priče, jedna ukradena posuda vraćena na ulicu.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.