Izvor: B92, 12.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postoji dogovor Karadžić-Holbruk"

Banjaluka -- Bivši premijer Republike Srpske Gojko Kličković potvrdio da postoji sporazum Radovan Karadžić-Ričard Holbruk.

Kličković je za banjalučki Fokus rekao da su bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić i nekadašnji posrednik SAD za Balkan Ričard Holbruk potpisali sporazum o Karadžićevom povlačenju iz javnog života u zamenu za njegovo neizručenje Haškom tribunalu.

"Postoji sporazum s Holbrukom, potpisan 19. jula 1996, u kom je sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << precizirano, u pet ili šest tačaka", rekao je Kličković, trenutno u ekstradicionom zatvoru u Beogradu. Prema njegovim rečima, sastanak Karadžića i Holbruka održan je u tadašnjem sedištu predsednika RS na Palama, a sastanku je prisustvovao i Kličković.

Upitan kako je Karadžić reagovao kada je od njega traženo da se povuče iz političkog i javnog života, Kličković je rekao da je Karadžić odgovorio: "Ako je u interesu opstanka RS, ja sam spreman i u zemlju da se ukopam."

On je rekao da je Holbruk preko Slobodana Miloševića izdejstvovao da Karadžić pristane na sporazum, dodajući da je Karadžića poslednji put video 1997.

Administracija SAD nekoliko puta je negirala postojanje sporazuma Karadžić-Holbruk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.