Postignut sporazum o smanjenju proizvodnje nafte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 08:18

Postignut sporazum o smanjenju proizvodnje nafte

Organizacija proizvođača nafte OPEK i proizvođači koji nisu članice te grupacije (OPEK+) postigli su dogovor o smanjenju proizvodnje za 10 miliona barela dnevno tokom maja i juna ove godine, s ciljem da se izazivanjem veštačke nestašice na tržištu izazove poskupljenje "crnog zlata" čija je cena zbog pandemije korona virusa pala na nezapamćeni minimum, saopšteno je danas iz sedišta OPEK-a u Beču.

Smanjenje proizvodnje će biti ublaženo u periodu jun-decembar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2020. godine na osam miliona barela dnevno, a potom na šest miliona barela u periodu januar-april 2021. godine.

Sledeća video konferencija OPEK+ najavljena je za 10. jun, a prema pisanju Rojtersa, cene sirove nafte su već skočile za 12 odsto nakon vesti da su se OPEK i drugi proizvođači, sa Rusijom na čelu, dogovorili o smanjenju proizvodnje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp, Putin i kralj Salman razogovarali o ceni nafte

Izvor: Blic, 10.Apr.2020

Američki i ruski predsednik Donald Tramp i Vladimir Putin i saudijski kralj Salman razgovarali su telefonom o značaju saradnje između zemalja proizvođača nafte, nakon što su OPEK i proizvođači koji nisu članice te grupacije (OPEK+) postigli dogovor o smanjenju proizvodnje za 10 miliona barela...

Nastavak na Blic...

Proizvodjači nafte načelno za smanjenje svetske proizvodnje, za dogovor potrebna saglasnost Meksika

Izvor: Danas, 10.Apr.2020

Proizvođači nafte, s izuzetkom Meksika, postigli su načelan dogovor o smanjenju svetske proizvodnje u maju i junu od 10 miliona barela dnevno, saopštila je danas Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK). 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.