Izvor: Piplmetar.rs, 10.Apr.2024, 06:30

Postignut odlučujući proboj u tehnologiji prikupljanja solarne energije iz svemira

U laboratoriji u Belfastu, startap kompanija Space Solar iz Oksforda je uspela da upali LED znak bežičnim prenosom energije kroz vazduh, iz svih uglova što ujedno predstavlja prvi bežični prenos energije od 360 stepeni na svetu, ističe startap. To praktično obeležava ogroman proboj u tehnologiji prikupljanja solarne energije iz svemira, odnosno prenosa energije sa svemirskih satelita na Zemlju.
Ova sposobnost usmerenog bežičnog prenosa energije je srce našeg dizajna satelita za solarnu energiju“, kaže za TNW Martin Soltau, osnivač kompanije Space Solar.
Solarna energija iz svemira podrazumeva hvatanje energije Sunca u svemiru, korišćenjem satelita opremljenih solarnim panelima. Energija se zatim bežično...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.