Postignut dogovor o primirju u Sudanu

Izvor: B92, 02.Maj.2023, 21:01

Postignut dogovor o primirju u Sudanu

Kartum -- Načelnik sudanske vojske Abdel Fatah al-Burhan i vođa paravojnih Snaga za brzu podršku Mohamed Hamdan Dalago postigli su dogovor o sedmodnevnom primirju.

Primirje će početi 4. maja, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Južnog Sudana.

Obe strane složile su se da imenuju predstavnike za mirovne pregovore, na čemu je insistirao predsednik Južnog Sudana Salva Kir, prenosi Rojters.

Agencija navodi da su vlasti Južnog Sudana prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponudile da posreduju u prekovorima sukobljenih strana.

Borbe u Sudanu ušle su u treću nedelju i dosad je ubijeno više od 500 ljudi, dok je oko 100.000 osoba moralo da napusti zemlju, objavile su ranije Ujedinjene nacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.