Postavljenja i unapređenja u Vojsci: Ranko Živak komandant avijacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2009, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljenja i unapređenja u Vojsci: Ranko Živak komandant avijacije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić je danas, u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, postavio general-majora Petra Radojčića za direktora Inspektorata odbrane, brigadnog generala Mladena Vuruna za načelnika Vojne akademije, a pukovnika Srđana Novakovića za načelnika Uprave za opštu logistiku.

Pukovnik Dragan Vladisavljević postavljen je za zamenika direktora Vojnoobaveštajne agencije, pukovnik Dobrivoje Veljković za načelnika Uprave za ljudske resurse, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a pukovnik Ranko Živak za komandanta Vazduhoplovstva i PVO.

Brigadni general Vidoje Živković je postavljen za zamenika komandanta Kopnene vojske, pukovnik Dušan Stojanović za komandanta 2. brigade KoV, a pukovnik Mlađen Nišević za načelnika štaba Komande za obuku.

U čin brigadnog generala Tadić je unapredio pukovnika Ranka Živaka, komandanta Vazduhoplovstva i PVO, i pukovnika Dobrivoja Veljkovića, načelnika Uprave za ljudske resurse.

U čin brigadnog generala vanredno je unapređen pukovnik Slađan Đorđević, načelnik Uprave za kadrove.

Ukazom predsednika Srbije prestala je profesionalna vojna služba general-potpukovniku Draganu Kataniću, general-majoru Vidosavu Kovačeviću, brigadnom generalu Zdravku Jelisavčiću i pukovniku Perici Pavloviću, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.