Postapokaliptični ljubić Džos Ver Iza noći

Izvor: Glas javnosti, 14.Avg.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postapokaliptični ljubić Džos Ver "Iza noći"

BEOGRAD - U stalnoj potrazi za novitetima, jer to je jedan od zakona komercijalnog izdavaštva, Evro-Đunti je lansirao novi podžanr ljubavnih romana "postapokaliptični, paranormalni ljubić" čiji je pionir Džos Ver a prvenac je "Iza noći".

Ver je Amerikanka odrasla na istorijskim erotskim ljubavnim romanima Beatrise Smol i Ketlin Vudivis, uz distopije Metisona ("Ja sam legenda") i Frensisa Dika ("Totalni opoziv"), pisanjem se počela baviti u ranom detinjstvu, ali nikada ništa nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ponudila izdavačima sve dok nije napisala " Iza noći".

Kako se poverila na svom sajtu, bavila se raznim poslovima (marketing, sopstveni biznis, međunarodni izvoz-uvoz) ali sve vreme je pisala ali obavezno ljubiće jer tu vrstu žanra i najradije čita.

Jedna prijateljica joj je, pola u šali, predložila da napiše romansu koja bi se događala u nekom vremenu posle neke katastrofe i kako se poverila Verova, odlučila je da pokuša a rezultat je sada već serija od pet knjiga koje se nazivaju "Hronike Envija".

Koji je "recept" smućkala Džos Ver da je najmoćnija izdavačka kuća anglosaksonskog govornog područja "Rendom haus" odlučila da je uzme pod svoje? Polazište je da radnja bude smeštena u neko ne tako daleko buduće vreme posle potpune "promene" na Zemlji, na kojoj je čovečanstvo skoro potpuno izbrisano a ostale su malobrojne grupe normalnih ljudi dok su ostali mutanti.

U takvu distopiju treba smestiti neku romansu između dvoje atraktivnih ljudi, "zasoliti" s puno eksplicitne erotike (novi trend na čijem je talasu stigao hit "Pedeset nijansi-sive") i smisliti neverovatno napete avanture kroz koje par mora da prođe da bi ostvario svoju ljubav.

Verova je osmislila osnovni kostur priče oko koga, sada, gradi već šesti nastavak, iako se prvi "Iza noći" pojavio pre samo dve godine.

Glavni junak ovog romana je Eliot Drejk, lekar koji je sa petoricom svojih drugova u leto 2010. krenuo da istražuje pećine u američkoj divljini. Šta se zbilo u pećinama, niko ne zna, ali oni su tamo ostali u nekoj vrsti hibernacije pola veka a kada su konačno izašli na površinu, ništa nije bilo isto kao pre.

Odmah nakon njihovog "nestanka", Zemlju su pogodili istovremeno zemljotresi, cunamiji, strašne oluje i njena osovina je promenila položaj tako da je najveći deo ljudskog roda nestao u tim katastrofama. Njih petorica kreću da nađu neku novu ljudsku naseobinu -Envi za koju su čuli od grupica preživelih koje progone mutanti ljudožderi.

Prilikom spasavanja grupe tinejdžera od mutanata, Eliotu se priključuje prava amazonka na konju Džejd i između njih se rađa ljubav...

Za čitaoce, a knjigu će zbog onog romantičnog dela, radije čitati slabiji pol, informacija da će u svakom od sledećih tomova ove sage drugi član grupe "probuđenih heroja" biti centar zapleta i ljubavne priče sa nekom novom lepoticom koja mu postaje partnerka u krevetu i avanturama i na svakom "bojištu" vodiće se pođednako žestoka bitka.

Promoteri ovih knjiga, koje su autorki donele bezbrižan i lagodan život, hvale ih kao " mračne, fascinantne, seksi, veoma originalne ".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.