Postao gradonačelnik, a to još ne zna jer je na respiratoru: Organizovana molitva za njegovo zdravlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2020, 18:51

Postao gradonačelnik, a to još ne zna jer je na respiratoru: Organizovana molitva za njegovo zdravlje

Maguito Vilela izabran je u nedelju za gradonačelnika brazilskog grada Gojanija

, ali to još nije saznao budući da je već skoro mesec dana u indukovanoj komi, na respiratoru zbog teške infekcije kovid-19.

Njegov slučaj je živopisan primer razmera pandemije korona virusa u Brazilu, koji ima najveći broj žrtava kovid-19 na svetu posle Sjedinjenih Država.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, više od 6,3 miliona Brazilaca je zaraženo, a skoro 173.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je umrlo od virusa.

Bivšem senatoru iz centrističke stranke Brazilski demokratski pokret, Vileli je 20. oktobra utvrđeno da je pozitivan na korona virus. Nedelju dana kasnije smešten je u bolnicu Albert Ajnštajn u Sao Paulu, a 30. oktobra je intubiran.

Skinut je sa ventilatora 8. novembra, ali je ponovo priključen do 15. novembra, kada je ušao u drugi krug protiv rivala Vanderlana Kardosoa iz Socijaldemokratske partije.

U nedelju je Vilela izabran za gradonačelnika Gojanije, grada sa oko milion i po stanovnika u centralnom Brazilu, oko 200 km jugozapadno od glavnog grada Brazilije. Osvojio je 52,6 odsto glasova.

Rožerio Oliveira da Kruz, zamenik gradonačelnika Vilele, sazvao je konferenciju za štampu nakon pobede na izborima na kojoj je održana molitva za zdravlje gradonačelnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.