Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2019, 01:30 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Posne pljeskavice od krompira
Pripremite posne pljeskavice od krompira, šargarepe i pirinča koje mogu da budu dodatak jelu ili da se jedu same.
Pola kilograma krompira
100 grama pirinča
Dve manje glavice crnog luka
Dve šargarepe (izrendati)
Pet kašičica iseckanog peršuna
Dve kašike ulja
Malo soli
Oljuštite krompir i skuvajte ga, a zatim ga umutite mikserom.
Skuvajte pirinač, a u međuvremenu propržite luk i šargarepu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U posudu pomešajte umućeni krompir sa skuvanim pirinčem, dodajte propržen luk i šargarepu, iseckan peršun, posolite po ukusu.
Ovu smesu podelite na 14 do 16 porcija i rukama oblikujte pljeskavice.
Pecite ih na ulju dok ne dobiju braonkastu nijansu i krckavu koricu, pa ih poslužite tople.
Nastavak na Vesti-online.com...