Posne pljeskavice od krompira

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2019, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posne pljeskavice od krompira

Pripremite posne pljeskavice od krompira, šargarepe i pirinča koje mogu da budu dodatak jelu ili da se jedu same.

Pola kilograma krompira

100 grama pirinča

Dve manje glavice crnog luka

Dve šargarepe (izrendati)

Pet kašičica iseckanog peršuna

Dve kašike ulja

Malo soli

Oljuštite krompir i skuvajte ga, a zatim ga umutite mikserom.

Skuvajte pirinač, a u međuvremenu propržite luk i šargarepu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U posudu pomešajte umućeni krompir sa skuvanim pirinčem, dodajte propržen luk i šargarepu, iseckan peršun, posolite po ukusu.

Ovu smesu podelite na 14 do 16 porcija i rukama oblikujte pljeskavice.

Pecite ih na ulju dok ne dobiju braonkastu nijansu i krckavu koricu, pa ih poslužite tople.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.