Posmatračima ističe rok za prijavu

Izvor: B92, 09.Mar.2014, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmatračima ističe rok za prijavu

Beograd -- Domaći posmatrači koji žele da prate parlamentarne izbore 16. marta mogu da podnesu prijave Republičkoj izbornoj komisiji do sutra, kada za to ističe rok.

Na prethodnim izborima za narodne poslanike, 6. maja 2012. godine, izborni proces nadgledalo je oko 1.500 predstavnika iz više domaćih i stranih organizacija.

Izbore će posmatrati i strani posmatrači - Komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za posmatranje izbora, zatim Misija OEBS, odnosno Ograničena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << misija za posmatranje izbora Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS/ODIHR).

Prema Uputstvu RIK za sprovođenje izbora, posmatrač može biti punoletan državljanin Srbije i udruženje ne može da prijavi više od dva posmatrača. To ne može biti kandidat za poslanika ili člana organa i tela angažovanih na sprovođenju izbora.

Kada RIK konstatuje da su ispunjeni uslovi, podnosioci prijave dobijaju odgovarajuća ovlašćenja, a domaćim i stranim posmatračima i prevodiocima se izdaju akreditacije koje su dužni da nose na vidnom mestu.

Troškove praćenja izbora snose podnosioci prijave čiji posmatrači prate izbore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.