Poslovne vesti: Hrvatsko brodogradilište 3. Maj obezbedilo ugovor sa švedskom kompanijom

Izvor: Southeast European Times, 17.Sep.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslovne vesti: Hrvatsko brodogradilište 3. Maj obezbedilo ugovor sa švedskom kompanijom

Brodogradilište 3. Maj dobilo je ugovor kojim će ispuniti proizvodne kapacitete za sledeću godinu. Takođe u poslovnim vestima: FBiH usvojila rebalans budžeta, a Srbija se sprema za avanturu na vodi.

17/09/2010

Brodogradilište 3. Maj u Rijeci, u Hrvatskoj, obezbedilo je poslovnu porudžbinu u vrednosti 120 miliona dolara za izgradnju četiri tankera za asfalt za kompaniju Vizbi Tankers (Švedska), saopštio je 10. septembra generalni direktor brodogradilišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Edi Kučan. On je rekao da će ta porudžbina ispuniti kapacitete proizvodnje brodogradilišta za 2011. i za deo 2012. godine. Brodogradilište je uspelo da obezbedi ugovor ponudivši kratak rok za završetak izgradnje. To je jedno od šest brodogradilišta u državnom vlasništvu koja su ponuđena za privatizaciju.

***

U blizni srpskog grada Bački Petrovac gradiće se akva park. Kompanija Akva Terming Invest iz Slovačke planira da investira 22 miliona evra u taj projekat, što predstavlja najveću slovačku investiciju u Srbiji do sada, saopštile su u utorak (14. septembra) lokalne vlasti. Objekat će biti najveći vodeni park na Balkanu.

***

Gornji dom Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je u utorak (14. septembra) rebalans budžeta, nakon što je donji dom to učinio dan ranije. Rebalansom će se povećati budžetska potrošnja za 60 miliona evra, na 970 miliona evra. Oko 50 miliona evra namenjeno je za garantovanje isplate penzija do kraja godine, dok će se ostatakom pokriti neke zaostale isplate ratnim veteranima i invalidima.

***

Srpska državna železnička kompanija Železnice Srbije dobiće kredit u iznosu od 100 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), za modernizaciju deonice železničke mreže dužine 111 kilometara, na Koridoru 10, saopštila je banka u sredu (15. septembra). Kredit će biti vraćen u roku od 15 godina, sa odloženim početkom plaćanja od četiri godine.

***

OECD je pozitivno procenila ekonomski oporavak Turske u svom najnovijem istraživanju o toj zemlji, koje je objavljeno u sredu (15. septembra). U istraživanju se navodi da je snažan učinak baziran na implementaciji strukturnih reformi i čvrstom makroekonomskom okviru.

(Razni izvori -- 10/09/10-17/09/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.