Poslednja vest: Severna Koreja neuspešno lansirala raketu!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2017, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja vest: Severna Koreja neuspešno lansirala raketu!

Severna Koreja neuspešno je ispalila projektil, preneli su lokalni mediji.

Južnokorejska vojska saopštila je da je detektovala neuspešno lansiranje rakete, ali nije dala nikakve druge detalje.

Raketa je ispaljena u blizini istočne luke u zemlji, doma severnokorejske baze podmornica. Prema američkim izvorima, čim je lansiran projektil, odmah je eksplodirao u vazduhu. Ministarstvo Južne Koreje kaže da radi o neindetifikovanom tipu rakete.

Ovo lansiranje dolazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kada tenzije rastu u regionu i svetu zbog nuklearne snage ove azijske zemlje.

Podsetimo, Severna Koreja upozorila je SAD da ne preduzimaju "provokativne akcije" u regionu tvrdeći da je spremna da uzvrati nuklearnim napadima.

Foto: Tanjug/AP/KRT

- Spremni smo da na sveopšti rat odgovorimo sveopštim ratom. Spremni smo da uzvratimo nuklearnim napadima u našem sopstvenom stilu na bilo kakve nuklearne napade - rekao je južnokorejski vojni zvaničnik Čo Rjong-he, prenosi BBC.

U trenutku kada Severna Koreja proslavlja 105 godina od rođenja svog osnivača Kim il Sunga, zapadni zvaničnici strahovali su da bi aktuelni lider Kim Džong un mogao da izvede novu nuklearnu probu.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

NIJE USPELO LANSIRANJE: PROPAO raketni program Severne Koreje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2017

Oružane snage SAD su zabeležile lansiranje rakete Severne Koreje koje se završilo neuspešno..Severna Koreja pokušala je da izvede još jedno u nizu testiranje rakete, ali je njeno lansiranje bilo neuspešno, javila je agencija Jonhap...-Severna Koreja je pokušala jutros da izvrši testiranje neodređene...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.