Poslednja tropska nedelja ovog leta

Izvor: B92, 20.Avg.2012, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja tropska nedelja ovog leta

Beograd -- Ove nedelje stiže još jedan topli talas i temperatura će dostizati i 40 stepeni. To je poslednja tropska nedelja ovog leta, nakon čega nam stiže jesenje vreme.

"Najtopliji period će biti od četvrtka-petka, pa sve do ponedeljka, kada će temperature u pojedinim mestima u Srbiji prelaziti i 40 stepeni. Osveženje će doći u utorak i posle toga polako očekujemo početak jeseni", kaže Ivan Ristić iz "Veder tu ambrela".

Ovo je poslednji topli talas ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najavljuju meterolozi.

Danas će u Srbiji maksimalna temperatura biti 37 stepeni. Duvaće slab do umeren, severni i severoistočni vetar, jutarnja temperatura biće od 10 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 32 do 37.

U Beogradu će najviša dnevna temperatura biti oko 34 stepena.

Šta je o predstojećim vremenskim prilikama za B92 rekao meteorolog iz firme "Veder tu ambrela" Dorđe Đurić, pogledajte u našem prilogu.

Do 14 sati u Beogradu 77 intervencija

Hitna pomoć je u Beogradu u periodu do 14 časova obavila 77 intervencija od kojih 29 na javnom mestu, što je blago povećanje u odnosu na uobičajeni broj, izjavio je Tanjugu koordinator za odnose sa medijima u toj zdravstvenoj službi Mirko Lutovac.

Lutovac je rekao da su u glavnom gradu u kojem su u 14 časova izmerena 32 stepena pomoć lekara najčešće tražili srčani bolesnici i astmatičari.

Lutovac je dodao da se u tom periodu dogodio i jedan saobraćajni udes koji nije imao teže posledice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.