Poslednja opomena Simpu i Galenici

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja opomena "Simpu" i "Galenici"

Poreska uprava uputila opomene pred blokadu računa kompanijama "Simpo" i "Galenika". Ministarstvo dalo "Simpu" rok do četvrtka da se javi sa zahtevom za konverziju duga u kapital države, ili da dug izmiri na drugi način. "Galenika" obevestila ministarstvo da je spremna da izmiri dug.

Ministarstvo finansija i privrede saopštilo je da je Poreska uprava uputila opomene pred blokadu računa kompanijama "Simpo" i Galenika".

Istovremeno, Ministarstvo finansija i privrede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dalo je rok "Simpu" da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta 2013. godine, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za konverziju poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski dug od 5,76 milijardi dinara izmiri na drugi način, u skladu sa zakonom.

"Ukoliko kompanija Simpo i ovaj put ne izvrši svoju zakonsku obavezu, Poreska uprava će već u petak, 23. avgusta, blokirati njihov račun i izvršiti prinudnu naplatu poreskog duga", saopšteno je.

U toku današnjeg dana menadžment kompanije "Galenika" obavestio je Ministarstvo finansija i privrede da je ova državna kompanija spremna da izmiri svoj poreski dug u iznosu 213,3 miliona dinara i da će odmah početi sa sukcesivnim uplatama poreskog duga do njegovog konačnog izmirenja.

Međutim, ukoliko "Galenika" ne izvrši ovu obavezu, najavljeno je da će Poreska uprava, u skladu sa zakonom, blokirati i njihov račun.

"Ministarstvo finansija i privrede i Poreska uprava na ovaj način nastavljaju da striktno sprovode nultu toleranciju na neplaćanje poreza koju je uveo ministar Dinkić", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Simpu i Galenici zaprećeno blokadom računa

Izvor: B&F Online, 20.Avg.2013

Poreska uprava Srbije uputila je danas opomene pred blokadu računa kompanijama Simpo i Galenika, zbog poreskog duga. Ministarstvo finansija dalo je rok Simpu da se najkasnije do četvrtka, 22. avgusta, javi Poreskoj upravi sa zahtevom za konverziju poreskog duga u kapital države ili da svoj poreski...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.