Izvor: RTS, 25.Maj.2022, 08:49

Posle više od četiri devenije,mališani u Medveđi dobili rekonstruisani vrtić

Novac su obezbedili Koordinacionoo telo za Bujanovac, Preševo i Medveđu, Ministarstvo za državnu upravu i Opština Medveđa.
 Uređeno, prijatno i novo. Od poda do krova, sve je ovde dobilo lepši izgled na zadovoljstvo roditelja koji decu rado dovode u vrtić.
 
Nada Simić kaže: "Kao roditelj sam prezadovoljna, više ne  brinemo zbog prokišnjavanja, zbog duvanja kroz prozore." U svemu joj se prideužuje joj se i Aleksandra Stanojević, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << majka.
Bolji uslovi za boravak mališana, ali i za zaposlene! Kažu, dobili su prostor koji podstiče i motiviše na još posvećeniji rad.
"Sada je fantastično, mnogo nam je lakše za rad, nekako su nam sad prostorije svetlije," zadovoljna je Svetlana Adžić, vaspitačica.
U svaki kutak Predškolske ustanove "Mladost" u Medveđi utkani su ljubav i toplina, tako je od ulaza i dvorišta za igru. Bezbednost dece je na prvom mestu, zato su sa olakšanjem dočekali i rekonstrukciju kuhinje.
Jelena Piljević, kuvarica
"Mnogo lakše nego ranije," navodi kuvarica Jelena Piljević, " ali trenutno nam treba troetažna pećnica jer mi imamo 120-130 dece,a samo jednu pećnicu."
 Prvi korak je bio najvažniji, uz dobru organizaciju i toleranciju obimni radovi vredni 24,5 miliona dinara završeni su za mesec dana. Podršku lokalnoj samoupravi dali su Kancelarija za jug Srbije i Ministarstvo državne uprave.

"Predškolaska ustanova i predškolsko obrazovanje je izuzetno važno za opštinu Medveđa i kao takvo je prepoznato. Posle Doma zdravlja, prva je javna ustanova koja je rekonstruisana," naglašava Svetlana Todorović, načelnica Opštinske uprave opštine Medveđa.
 Na sreću, mladi u Medveđi sve više ostaju i deca se rađaju. Liste čekanja nema, ali prostora nedostaje.
Dobrila Andrejević, direktorka PU „Mladost" Medveđa, naglašava šta im  još 
" Nama nedostaju dve radne sobe, na svu sreću da je broj dece, pogotovo dece jaslenog uzrasta, veći nego što je bilo u prethodnim periodima"
Nažalost, slika je drugačija na seoskom području, posebno brdskom. Dece je manje, ali svi imaju lepe uslove za boravak u vrtićima. U mešovitoj srpsko-albanskoj grupi u selu Ravna banja,jedni pored drugih Ubeid, Aleksandar, Rinora, Danijela. U srsko-albanskim grupama uče se zajedništvu i brisanju granica.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.