Posle trovanja, Beranama prete tifus i kolera, smeće se iz grada ne odvozi danima

Izvor: Blic, 31.Avg.2013, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle trovanja, Beranama prete tifus i kolera, smeće se iz grada ne odvozi danima

Crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović izjavio je danas da je u Beranima moguća pojava epidemijskih bolesti, ako grad ne bude očišćen od smeća koje se već danima ne odvozi, jer su meštani blokirali prilaze gradskoj deponiji u Beran Selu.

Radunović je, kako su preneli mediji, rekao da u Beranama može doći čak i do tifusa i kolere, i zato je apelovao na stanovnike Beran Sela da omoguće dovoz gradskog smeća na tu deponiju.

U Beranama je prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana oko 1.100 građana zatražilo lekarsku pomoć zbog stomačnih tegoba.

Još nije pouzdano utvrđeno da li je uzročnik te epidemije bakteriološki neispravna voda za piće, kako većina sumnja.

Stanovnici Beran Sela već nekoliko godina ne dozvoljavaju da se gradsko smeće iz Berana odlaže na deponiju Vasove Vode, u blizini tog mesta, zbog čega Beranci stalno žive sa rizikom epidemijskih infekcija.

Lokalna vlast u Beranama tvrdi da je motiv blokade deponije na Vasovim Vodama političke prirode.

U nekim ranijim prilikama, smeće iz Berana je odvoženo na gradske deponije u neka druga mesta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beranama prete tifus i kolera

Izvor: Akter, 31.Avg.2013

Crnogorski ministar zdravlja Miodrag Radunović izjavio je da je u Beranima moguća pojava epidemijskih bolesti, ako grad ne bude očišćen od smeća koje se već danima ne odvozi, jer su meštani blokirali prilaze gradskoj deponiji u Beran Selu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.