Posle tri godine života u mraku Jojići ponovo imaju struju

Izvor: N1 televizija, 12.Feb.2017, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle tri godine života u mraku Jojići ponovo imaju struju

Porodica Jojić u stanu u centru Niša već tri godine živi bez struje. Nakon izveštavanja N1 televizije, javili su se oni koji žele da pomognu - prvo gradska opština Medijana, a onda i donator koji je želeo da ostane anoniman. Posle njihove uplate Slavica i Milutin Jojić ponovo imaju struju.

Izvor: N1

Ono što se za većinu podrazumeva, posle tri godine života bez struje, za porodicu Jojić, sada je, kažu, čudo koje nisu očekivali.

"Ja sam sela i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gledam, prosto ne mogu da verujem. Kažem: Mićo, gde je struja? Kaže: Pa evo ti.Ja sednem ovako i samo gledam", priča za N1 Slavica Jojić.

Sveću su sklonili. I dalje je u stanu tišina jer nema mnogo uređaja koji su i dalje ispravni, ali su Jojići srećni i zadovoljno dočekuju komšije.

"Drago mi je, mnogo mi je drago. Hoću sad da vas poslužim. Ja sam im donela piticu, napravila sam joj... i supicu. Sad može da skuva. Mića može da skuva", kaže vaspitačica u penziji Marija Perić.

"Kafa, čaj, supa, sve sad može. Sve je lakše već. Mnogo je lakše", nadovezuje se Milutin Jojić.

Slavica kaže da je poslednji put bila tako srećna otprilike u vreme kada je snimljena fotografija koju pokazuje reporterki N1

N1: Prošli put kad smo Vas snimali bile su suze. Sad osmeh.

Slavica Jojić: Jeste. Sad došla struja, ja da idem za banju, Mića troškove da plati i jao, na konju sam!

Pitanje o tim troškovima, odnosno dugovima za komunlne usluge zbog kojih preti i zaplena imovine sada nerado postavljamo.

Mesečno primaju po sedam, ukupno 14.000 dinara socijalne pomoći, a samo za grejanje račun za prošli mesec je više od 10.000 dinara.

Kao i prošli put Jojići ne traže novac. Milutin i dalje traži bilo kakav posao.

Milutin Jojić: Možda će neko da se neko javi. Ja jesam u nekim godinma, ali mislim da mogu da odradim adekvatno posao ako me neko zove.

N1: Šta biste radili?

Milutin Jojić: Bilo šta, nije bitno. Samo nešto da radim da bi mogao da plaćam državi dažbine.

Njegov posao, za koji nije plaćen, sada je briga o sestri. Desna strana posle moždanog udara ostala je paralizovana i potpuno zavisi od brige drugih.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Posle izveštavanja N1 uplaćena pomoć porodici Jojić

Izvor: N1 televizija, 12.Feb.2017

Porodica Jojić u stanu u centru Niša već tri godine živi bez struje. Nakon izveštavanja N1 televizije, javili su se oni koji su želeli da im pomognu...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.