Posle spora Gabrijela i Netanjahua, Štajnmajer doputovao u Izrael

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2017, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle spora Gabrijela i Netanjahua, Štajnmajer doputovao u Izrael

Ovo mu je prva poseta Izraelu od kada je preuzeo predsedničku dužnost u martu

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer stigao je danas u trodnevnu posetu Izraelu, nekoliko dana nakon spora između nemačkog ministra spoljnih poslova Zigmara Gabrijela i izraelskog premijera Bendžamina Netanjahua.

Netanjahu je, naime, otkazao sastanak sa Gabrijelom, koji je trebalo da se održi 25. aprila, nakon što je šef nemačke diplomatije odbio da otkaže sastanak sa pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nevladine organizacije, koja kritikuje izraelsku vladu.

Štajnmajer će se sutra sastati sa Netanjahuom, saopšteno je iz njegove kancelarije, preneo je AFP.

On će se, tokom posete, sastati i sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a u Ramali i sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

To je Štajnmajerova prva poseta Izraelu od kada je preuzeo predsedničku dužnost u martu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Predsednik Nemačke: Nezamislivo smo krivi

Izvor: Mondo, 07.Maj.2017

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer počeo je posetu Izraelu obilaskom Memorijalnog centra Jad Vašem u Jerusalimu i u Holu sećanja napisao u knjigu posetilca: "Mi Nemci sebi smo nametnuli nezamislivu krivicu"...Foto: youtube/printscreen.."Ovde, na ovom mestu gde sećanje postaje bol, tuga...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.