Posle smene usavršavanje

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle smene usavršavanje

Ministarstvo zdravlja razrešilo je funkcije direktorku Specijalne bolnice u Sokobanji dr Ljiljanu Isaković. Agencija za borbu protiv korupcije dala je preporuku za njeno razrešenje još marta prošle godine, zbog utvrđene zloupotrebe službenog položaja po nekoliko osnova.
Agencija za borbu protiv korupcije obavestila je pre dva dana javnost da je Ministarstvo zadravlja razrešilo sa funkcije direktorke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Specijalne bolnice u Sokobanji dr Ljiljanu Isaković, koja je na tom mestu od 2002. godine

Ministarstvo zdravlja razrešilo je direktorku Ljiljanu Isaković još 20. aprila, ali tek pošto joj je, posle više od 12 godina, istekao mandat.
„Kako je direktorki istekao mandat, a shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ukoliko Upravni odbor ustanove ne izabere direktora, osnivač, odnosno Ministarstvo zdravlja, imenovaće vršioca dužnosti na šest meseci”, navodi se na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.
Upravni odbor bolnice, koji je posle smene dr Saše Živića, dobio novog predsednika zaposlenog u Elektrodistribuciji Beograd, uoči raspisivanja konkursa, odobrilo je promenu Statuta bolnice. Saglasnost je za manje od 24 sata dalo i Ministarstvo zdravlja, što je posebno iznenadilo zaposlene sa statusom uzbunjivača.
U međuvremenu, presudom Apelacionog suda, na posao je, posle pet godina, vraćena glavna sestra Bolnice, koja se usprotivila malverzacijama sa lekovima.
Na konkurs se javilo pet kandidata, a zašto Upravni odbor nije izabrao novog rukovodioca Bolnice, i dalje se nagađa.
Dr Ljiljana Isaković, za koju je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila zloupotrebu službenog položaja, sada je pomoćnik direktora za Polikliničko-dijagnostičku službu.
Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu, u postupku protiv osumnjične doktorke Isaković, sada izvodi dokaze finansijskim veštačenjem.
Kako saznajemo, dr Isaković je, uz saglasnost Stručnog saveta bolnice, trenutno na usavršavanju iz ehokardiografije.

rts.nis@rts.rs
018 236 588

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.