Posle puča vazdušni udari

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 07:26

Posle puča vazdušni udari

Jangon -- Mjanmarska vojna hunta je danas izvela vazdušni napad na gerilske grupe etničkih manjina u dve oblasti, javlja AP.

Sukobi se odvijaju svaki dan u severnom delu Mjanmara, u delu teritorije koju kontroliše Nezavinsna organizacija Kačina, koja predstavlja kačinsku etničku manjinu, a okršaja ima i na istoku zemlje, gde se nalazi kajinska manjina.

Obe grupe (Kačini i Kajini) su postigle savezništvo sa narodnim opozicionim pokretom protiv vojne hunte, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je svrgnula vladu premijerke Aung San Su Ći 1. februara.

AP dodaje da su se mirni protesti protiv vojne vlasti nastavili u brojnim gradovima širom zemlje, iako bezbednosne snage koriste smrtonosno oružje protiv demonstranata kako bi ih zaustavili.

Kačini i Kajeni su se borili decenijama za veću autonomiju od centralne vlade i imaju svoje trenirane i dobro naoružane vojne jedinice, čiju pomoć traži opozicioni pokret, kako bi mogao da se suprotstavi vladinoj oružanoj moći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mjanmar: Vojska izvela vazdušne napade na etničke manjine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2021

Mjanmarska vojna hunta je danas izvela vazdušni napad na gerilske grupe etničkih manjina u dve oblasti, javlja AP...Obe grupe (Kačini i Kajini) su postigle savezništvo sa narodnim opozicionim pokretom protiv vojne hunte, koja je svrgnula vladu premijerke Aung San Su Ći 1. februara...AP dodaje da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.